maglajinfo.com
vijesti zdk 1132

Među njima i žena iz Maglaja

Kantonalna bolnica Zenica: Preminula tri pacijenta pozitivna na koronavirus

27.07.2020. 11:15 0

U Covid intenzivnoj njezi KB Zenica su u toku vikenda preminula tri korona pozitivna pacijenta koji su imali teški oblik oboljenja pluća i bili na respiratoru, saopćeno je jutros iz KB Zenica.

U subotu 25.07. je preminuo muškarac 1955. godište iz Visokog koji je imao i komorbiditete u vidu više hroničnih bolesti dok su jučer preminula dva pacijenta.

- Žena, 1959. godište iz Maglaja koja je imala komorbiditet sistemskog oboljenja i muškarac 1973. godište iz Zenice koji nije imao komorbiditeta - saopćio je Operativni tim KB Zenica.

Ukupno na liječenju u KB Zenica trenutno je 60 pacijenata.

S težom kliničkom slikom na Bolničkom Covid odjelu je je 49 pacijenata. Na respiratoru u Covid intenzivnoj njezi su 3 pacijenta, na monitoringu vitalnih parametara je 5 pacijenata, na kiseoničkoj potpori je desetak pacijenata.

U depandansu Odjela za infektivne bolesti u stacionaru se liječi 11 pacijenta sa lakšom kliničkom slikom bolesti.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.