maglajinfo.com
vijesti zdk 1871

Vanredni izvještaj o stanju u ZDK

Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK: Rijeka Bosna prijeti izlijevanjem

3.02.2019. 12:25 0

Prema mjerenjima 3. februara u 07.00 sati na mjernom mjestu u Zenici visina vodostaja rijeke Bosne iznosila je 320 cm ponovnim mjerenjem u 11.00 sati nivo rijeke Bosne je u porastu i iznosi 350 cm sa tendencijom rasta. Prema dosadašnjim mjerenjima nivo rijeke Bosne prijeti izlijevanjem, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona je izdao upute i obavjestio je sve općinske i gradsku službu civilnih zaštita na Kantonu da formiraju općinske stabove i da prate nastalo stanje na područjima svojih općina.

Prema telefonskim pozivima operativni centar Katonalne uprave civilne zaštite zaprima pozive o nastalim poplavama i plavljenima određenih objekata nastale začepljenjima odvodnih kanala kao veoma brzi rast potoka u naseljima mjestima gdje je već poplavljen veći broj kuća i putnih komunikacija na području općine Zenica.

O svim nastalim situacijama blagovremeno ćemo obavještavati, navodi se u vanrednom izvještaju o stanju u Zeničko-dobojskom kantonu. 

Na području Općine Maglaj zabilježen je povećan vodostaj rijeke Bosne s tendencijom rasta na svim stanicama za mjerenje.

U 12.00 sati vodostaj rijeke Bosne na HS Donji Ulišnjak iznosio je 403,70 cm, na HS Maglaj Grad 364,00 cm, HS Maglaj 418,00 cm a na HS kosova 309,20 cm.

Prema informacijama portala Maglajinfo.com na području općine Maglaj uprkos povećanim vodostajima za sada nema većih problema. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.