maglajinfo.com
vijesti zdk 1227

Kapitalna ulaganja za zdravstvo u ZDK u okviru planiranih sredstava

27.02.2017. 13:47 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je izvještaj o utrošku budžetskih sredstava za kapitalne transfere u oblasti zdravstva za prošlu godinu, gdje su planirana sredstva iznosila 2,4 miliona KM, a utrošeno je 2.347.845 KM ili 98 posto sredstava.

Najveći dio sredstava za kapitalna ulaganja usmjeren je za JU Kantonalna bolnica Zenica, čiji je osnivač Zeničko-dobojski kanton, a dio sredstava je usmjeren u zdravstvene ustanove Dom zdravlja Kakanj i Dom zdravlja Breza.

Za potrebe Kantonalne bolnice izdvojeno je 2.160.900 KM, na ime refundacije troškova finansiranja ranije nabavljene opreme i investicionog održavanja, nabavku neophodne opreme, popravke postojeće opreme i za izvođenje građevinsko-zanatskih radova.

Vlada ZDK je istovremeno bila sufinansijer projekta izgradnje nove ambulante ‘Zgošća’ u Kaknju, odoborila je sredstva za nabavku sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Breza i platila nabavku aparata ‘niktometar’ za potrebe Kantonalnog zavoda za medicinu rada i sportsku medicinu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.