maglajinfo.com
vijesti zdk 446

Nikada nije izvršena sistematska klimatizacija bolničkih prostora

RADNICI I PACIJENTI NA MUKAMA: U zeničkoj bolnici svega dvije službe klimatizirane

24.07.2015. 18:25 0

U Kantonalnoj bolnici Zenica od 40-ak službi koliko djeluje i pruža usluge svega dvije, i to Služba radioterapije i magnetna rezonansa, posjeduju klimatizirane prostore po standardima.

Kako je u izjavi za RTV Zenica pojasnio primarijus dr. Harun Šestić, v.d. direktora ove zdravstvene ustanove, riječ je o dvije potpuno nove službe koje logičnim slijedom i ispunjavaju uslove koje standardi propisuju.

Osim ove dvije službe, u pojedinim salama gdje se vrše operativni zahvati činjenica postoje određene klimatizacije, međutim radi se o improvizaciji koja ne služi svrsi niti ispunjava standarde. Zbog ogromnih finansijskih izdataka kojima bi bila izložena zenička bolnica, do sada nikada nije izvršena sistematska klimatizacija bolničkih prostora.  

Zbog neadekvatnosti za rad ali i boravak pacijenata uzrokovanih nepostojanjem adekvatnog sistema za rashlađivanje prostorija, ogromne visoke temperature i nesnosne vrućine trpe ne samo uposlenici nego i brojni pacijenti. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.