FENA
vijesti zdk 515

Problemi u Zenici

Kiša i naglo otopljeni snijeg prouzrokovali probleme u Zenici

3.02.2019. 12:00 0

Naglo topljenje snijega i kiša koja od sinoć pada, prouzrokovali su probleme u nekoliko zeničkih naselja - izjavio je za Fenu direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

- To je stara boljka u Zenici, izlili su se potoci, začepili odvodi... U nekoliko naselja imamo problema, ali smo alarmirali Gradsku upravu CZ Zenica pa ćemo pratiti situaciju tokom dana - kaže Aličić, koji dodaje kako Operativni centar CZZDK nije zaprimio pozive iz drugih općina u ZDK.

- Vodostaj rijeke Bosne još uvijek nije tako visok, tako da nema izlijevanja Bosne u naseljima kroz koja prolazi u ZDK - kaže Aličić.

Mještanin Bistričaka Senad Kruško potvrdio je da je, zbog izlijevanja Vukotićkog potoka, odsječen jedan dio sela Vukotići te Jastrebac.

- U tom kraju imamo tri teška bolesnika, do kojih ne možemo doći, jer put je još od sinoć u blokadi - kaže Kruško, koji se nada da će nadležne službe brzo intervenirati i omogućiti komunikaciju na putu Bistričak – Jastrebac.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.