maglajinfo.com
vijesti zdk 1073

Komesar Šut pohvalio policajce na dobro izvedenim akcijama

17.10.2016. 23:05 0

Danas je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan sastanak, na kojem je policijski komesar Šut Semir uputio čestitke prisutnim policajcima Policijske uprave I u Zenici, tačnije policijske stanice Centar, zbog ostvarenih izvanrednih rezultata prilikom izvođenja policijskih akcija na lišenju slobode više lica, inače povratnika u izvršenju teških krađa i razbojništava.

Radi se o licima koja su nelegalno posjedovala oružje i koja su, u proteklom periodu, na području Zenice vršila navedena krivična djela.

Analizirajući postignute rezultate komesar Šut je, u razgovoru sa pohvaljenim policajcima, istakao da ovakvi primjeri profesionalnog postupanja i djelovanja policijskih službenika stvaraju osjećaj sigurnosti kod građana i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju, te ohrabljuje građane da sarađuju sa policijom u spriječavanju i otkrivanju krivičnih djela.

Takođe je naglasio da će zajedno sa svojim saradnicima i rukovodnim službenicima dati nesebičnu podršku svim policajcima u provođenju aktivnosti iz njihove nadležnosti, te da se nijedan policijski službenik ne smije libiti da primjeni zakonska ovlaštenja u svim situacijama kada štiti svoj život, kao i živote i imovinu naših građana.

- Na kraju svog obraćanja komesar Šut je posebno naglasio da policijski službenik mora biti odlučan, hrabar i profesionalan, te da samo takav policajac može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti, što su prisutne kolege svojim primjerom i potvrdile, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.