maglajinfo.com
vijesti zdk 2155

Krajem marta oglas za stambeno zbrinjavanje branilačke populacije ZDK-a

15.03.2017. 15:41 0

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković održao je radno-konsultativni sastanak s pomoćnicima načelnika i gradonačelnika nadležnih općinskih, odnosno gradskih službi o Programu utroška sredstava budžeta ZDK za 2017., planiranih na razdjelu Ministarstva za boračka pitanja, te o aktuelnoj problematici iz domena boračko-invalidske zaštite.

Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona održao je radno-konsultativni sastanak sa pomoćnicima načelnika/gradonačelnika nadležnih općinskih/gradskih službi. Tema sastanka bila je ''Program utroška sredstava Budžeta Zeničko dobojskog kantona za 2017. godinu'', planiranih na razdjelu Ministarstva za boračka pitanja, kao i aktuelna problematika iz domena boračko invalidske zaštite.

Prisutni su upoznati da će već krajem tekućeg mjeseca biti raspisan oglas za stambeno zbrinjavanje branilačke populacije, a ubrzo zatim i oglas za poticaj zapošljavanja i samozapošljavanje branilačke populacije. Sugerisano je  svim pomoćnicima načelnika svih općina/grada Zeničko-dobojskog kantona da uzmu aktivno učešće kako bi se omogućila što bolja i uspješnija saradnja i realizacija navedenih obaveza, a na obostrano zadovoljstvo korisnika - branilačke populacije.

Prisutni su iskazali pozitivan stav spram predloženih programskih ciljeva te obećali da će se maksimalno uključiti i ispoštovati potrebne procedure i tako doprinjeti što boljoj realizaciji istih. Sastanak je omogućio i otvaranje drugih tema vezanih za aktivnosti koje provodi Ministarstvo, a vezanih za realizaciju dopunskih prava branilačke populacije. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.