maglajinfo.com
vijesti zdk 4718

U finalu bolji od Franjevačke klasične gimnazije

Maglajski gimnazijalci pobjednici Drugog kantonalnog debatnog takmičenja

12.03.2017. 12:43 0

Jučer je u Zenici održano Drugo kantonalno debatno takmičenje povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona, nevladine organizacije Zora iz Zenice i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ovog kantona.

Srednjoškolci iz 14 škola s područja ZDK-a debatovali su u prostorijama Pravnog fakulteta u Zenici, a kao najbolji pokazali su se učenici Gimnazije „Edhem Mulabdić“ iz Maglaja koji su u finalu bolje debatovali od kolega iz visočke Franjevačke klasične gimnazije. Treće mjesto osvojili su učenici Medrese ''Osman ef. Redžović'' iz Visokog.

- Čast i zadovoljstvo mi je što već drugu godinu zaredom organizujemo Debatno kantonalno takmičenje i zahvaljujem svim školama koje su svojim prisustvovanjem doprinijeli razvoju ovoga takmičenja i učvrstili vezu između Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Mreže Vijeća učenika ZDK. Nadam se da će u budućnosti broj škola koje prisustvuju ovome takmičenju biti još veći te da ćemo zajedno voditi srednjoškolce ka razvijanju kulture dijaloga i procesu donošenja odluka - istakao je Zlatko Hadžić.

Najbolje ekipe i pojedinci su nagrađeni vrijednim nagradama koje su obezbijedili prof. Spahija Kozlić, Pravni fakultet u Zenici i Meldina Ugarak, zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

- Kroz ovo takmičenje nastojali smo srednjoškolcima približiti probleme s kojim se susreću već nekoliko godina te kroz debatu doći do neke vrste riješenja problema koja ćemo realizovati kroz našu Mrežu - zaključio je Elmin Fehrić, PR Mreže.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.