maglajinfo.com
vijesti zdk 610

Ministar Čolaković predstavio prijedlog Programa poticaja za zapošljavanje pripadnika boračke populacije

18.03.2016. 14:40 0

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković održao je srijedu radno-konsultativne sastanke sa pomoćnicima načelnika/gradonačelnika nadležnih općinskih/gradskih službi i predsjednicima kantonalnih branilačkih udruženja.

Tema sastanka je upoznavanje istih o prijedlogu Programa poticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje pripadnika branilačke populacije koji trebaju biti upućeni Vladi Zeničko- dobojskog kantona na usvajanje.

Ministar je prezentirao kriterije, postupak i način realizacije navedenih programa, uz sugerisanje da pomoćnici načelnika svih općina/grada Zeničko-dobojskog kantona i predsjednici kantonalnih udruženja uzmu aktivno učešće da bi se omogućila što bolja i uspješnija realizacija navedenih programa.

Prisutni su iskazali krajnje pozitivan stav spram predloženih programa te obećanje da će maksimalno ispratiti kako proceduru tako i realizaciju istih. Sastanak je omogućio i otvaranje drugih tema vezanih za aktivnosti koje provodi Ministarstvo i realizaciju dopunskih prava branilačke populacije, saopćeno je iz Ministarstva za boračka pitanja ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.