maglajinfo.com
vijesti zdk 536

Nakon drske i nemoralne odluke Biroa ZDK

Miralem Galijašević: Neki nemaju osjećaj gdje živimo

31.05.2015. 18:01 0

Kako je već pisao portal maglajinfo.com menadžment Službe za zapošljavanje uz saglasnost upravnog odbora protekle sedmice je donio odluku o isplati regresa zaposlenicima Službe u visini od 828 do 2.787 maraka, iako im prethodno na Skupštini izglasano nepovjerenje.

Saznanje koje je potvrđeno i iz Ministarstva rada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), da je Služba za zapošljavanje ZDK isplatila svojim zaposlenicima nemoralno visoke regrese, u iznosima od 828 do 2.787 KM, nagnalo je premijera Miralema Galijaševića (SDA) da u odgovoru na zastupničko pitanje zatraži i podršku Službe za zapošljavanje za poteze koje kani poduzeti.

- Ovo je katastrofalna i nemoralna odluka menadžmenta i Upravnog odbora, koji nemaju osjećaja gdje živimo. Tražim od vas podršku u raščišćavanju s onima koji ne poštuju odluke Vlade ZDK - kazao je premijer Galijašević, koji je dodao da se sve desilo samo dan nakon što nije usvojen izvještaj o prošlogodišnjem radu Službe za zapošljavanje ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Možemo li našu BiH predstaviti uz #AroundBosnia? Must see places idemo! Ljeto ćemo svakako provesti većinom u BiH. https://t.co/bfO9SoSAj9

@maglajinfo.com02.06. - 23:06h