FENA
vijesti zdk 705

Muhamed Begagić imenovan za predsjednika Nogometnog saveza ZDK

25.08.2016. 16:35 0

Na izbornoj skupštini Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (NS ZDK) za predsjednika je ponovno izabran Muhamed Begagić, sportski radnik iz Zenice.

 

Pored njega, u Izvršni odbor NS ZDK za period 2016.-2020. godina izabrani su Igor Andrejević za dopredsjedavajućeg, zatim Vehbija Begić, Vejsil Ašlama, Hajrudin Alić,  Borislav Pranjić, Osman Bačinović, Kemal Brkić, Muhamed Osmić i Alija Porča, dok će svog delegata naknadno imenovati NK Čelik iz Zenice.

Delegati u Izvršnom odboru Nogometnog saveza Federacije BiH su Suvad Spahić i Emir Zaimović iz Kaknja, a za delegate u Izvršnom odboru Nogometnog/fudbalskog saveza BiH imenovani su Muhamed Begagić i Mirsad Heleg.

– U narednom periodu ciljevi NS ZDK-a bit će poboljšanje infrastrukture, omasovljenje klubova, rad sa omladinskim kategorijama, kao i obezbjeđenje boljih uslova za razvoj ženskog nogometa – kazao je Begagić.

Nogometni savez ZDK je u posljednje dvije godine uložio izuzetne napore u rekonstrukciju sportske infrastrukture, koja je na njegovom području bila uništena i znatno oštećena nakon velikih poplava u 2014. godini, te formiranju novih klubova ženskog nogometa i omasovljenju sporta među mladima, posebno u ženskoj kategoriji.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.