MUP ZDK: Apel građanima

10.06.2015. 17:53 0

Kao što je već poznato javnosti, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poduzima intenzivne aktivnosti na sprovođenju svih predviđenih mjera i radnji iz Plana obezbjeđenja međunarodne nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja će se odigrati dana 12.06.2015. godine, sa početkom u 20,45 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici.

Kako bi naznačene aktivnosti rezultirale željenim efektom a utakmica odigrana u jednom sigurnom i sportskom ambijentu od velikog značaja je saradnja građana, koje ovom prilikom    pozivamo da svojim ponašanjem daju doprinos da se nastupajuća utakmica odigra u povoljnim bezbjednosnim uslovima, odnosno da postupaju u skladu sa naredbama izdatim od strane policijskih službenika, kao i uputama  predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih lica.

Najvažnija poruka građanima bi bila da u petak, 12. juna, ne koriste svoje automobile, izuzev u nužnim situacijama, zbog gužve koja će sigurnosti nastati u gradu, iz razloga što će na dan odigravanja utakmice biti na snazi izmjena režima saobraćaja u gradu, što podrazumjeva blokadu određenih područja i zabranu odvijanja saobraćaja u nekim ulicama. Stoga posebno pozivamo građane da postupaju u skladu sa naredbama i uputama ovlaštenih službenih lica, kako bi se izbjegli eventualni problemi i zastoji u saobraćaju.

Ovdje je bitno ukazati na činjenicu da će svi ulazi u stadion Bilino polje, kao i okolni plato, biti pod stalnim video nadzorom, što znači da će svaki pojedinačan ulazak na stadion biti evidentiran. Materijali snimljeni ovim sistemima video nadzora će biti korišteni u slučaju navijačkih izgreda, kako bi se utvrdio identitet izgrednika, te zadokumentovale sve činjenice i okolnosti pod kojim je došlo do incidenta, odnosno narušavanja javnog reda i mira. Takođe se građani upozoravaju da je zabranjeno svako penjanje na zgrade i objekte, što će takođe biti predmet praćenja od strane policijskih timova, a svako ponašanje koje ne bude u skladu sa izdatim upozorenjima će biti sankcionisano.

Nadamo se da će građani uvažiti naša upozorenja i postupati u skladu sa istim, kako bismo postigli zajednički cilj u stvaranju sigurnog ambijenta na području našeg grada i kantona na dan odigravanja utakmice, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.