maglajinfo.com
vijesti zdk 1674

MUP ZDK: Izdata 44 prekršajna naloga zbog isteka važenja registracije

28.04.2017. 15:49 0

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 14.04. do 24.04.2017. godine, realizovali pojačanu akciju u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu važenja registracije vozila i provjeru posjedovanja police osiguranja.

Prilikom naznačene akcije koja je sprovedena na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, kontrolisano je ukupno 4.161 vozilo i vozač u saobraćaju, kojom prilikom su zbog isteka važenja registracije izdata 44 prekršajna naloga, a 263 vozača su sankcionisana zbog neposjedovanja police obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti.

- Ovom prilikom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kada je u pitanju važenje potvrde o registraciji vozila, kao i posjedovanje police obaveznog osiguranja.Policijski službenici će u svim slučajevima kad utvrde nepoštivanje navedenih propisa zadokumentovati počinjene prekršaje a počinioce istih sankcionisati - saopćeno je iz MUP-a ZDK-a. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.