maglajinfo.com
vijesti zdk 1768

Saopćenje MUP-a ZDK

MUP ZDK: Akcija u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozila sa stranim registarskim oznakama

28.07.2016. 15:31 0

Obavještava se javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 29.07. do 21.08.2016. godine, na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu sprovesti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa stranim registarskim tablicama.

Kontrole će se vršiti na način da će policijski službenici ostvarivati uvid u internu bazu vozila kojim su u proteklom periodu počinjeni prekršaji u saobraćaju, evidentirani stacionarnim i mobilnim radarskim sistemima, te će se u slučaju pozitivne provjere, pristupiti sankcionisanju počinilaca prekršaja.

- Ovom prilikom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju ograničenja brzine kretanja vozila, kao i svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.