MUP ZDK: U Zenici kampanja ''Rad policije u zajednici/borba protiv nasilja u porodici''

21.06.2015. 02:40 0

U Zenici će 22., 23. i 24. juna biti poduzimane aktivnosti u okviru kampanje "Rad policije u zajednici/borba protiv nasilja u porodici", koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa ICITAP-om. Cilj naznačene kampanje je podizanje svijesti javnosti o pomenutom problemu, kao i anketiranje građana o njihovom stavu i znanju o istom.

U sklopu naznačenih aktivnosti u Zenici će u navedene dane, sa početkom u 10.30 sati, na najfrekventnijim lokacijama i trgovima biti postavljeni namjenski štandovi, na kojim će policijski službenici zajedno sa predstavnicima ICITAP-a građanima dijeliti letke sa osnovnim informacijama o tome sta policija preduzima nakon prijave o izvršenju krivičnog djela nasilje u porodici, budući da je glavni cilj kampanje da se javnost podstakne da blagovremeno prijavljuje ovaj problem.

Tom prilikom, na štandovima će se dijeliti i upitnici koje će građani popunjavati na licu mjesta.

- Štandovi će biti postavljeni u ulici Trg Alije Izetbegovića, na platou ispred shooping centra "Džananović" i ispred Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić". Ovom prilikom pozivamo naše građane da posjete štandove organizovane u okviru ove kampanje, kako bi se upoznali sa ciljevima iste i kako bi doprinjeli postizanju željenih efekata, a to je prvenstveno podizanje svijesti javnosti o pomenutom problemu, kao i obavezi njegovog  prijavljivanja - poručili su iz MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.