maglajinfo.com
vijesti zdk 878

MUP ZDK: Radari zabilježili 6.448 saobraćajnih prekršaja za šest dana

7.09.2016. 14:20 0

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćila je da su u samo šest dana, tokom pojačane aktivnosti kontrole saobraćaja, mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na magistralnim putevima u ZDK evidentirali i zabilježili 6.448 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Na osnovu poduzetih aktivnosti, u vremenskom periodu 30.08-04.09.2016. godine, mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na magistralnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu su evidentirali i zabilježili 6.448 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

- Navedene aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu, te će se poduzimati i druge ciljane aktivnosti koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali, a time bezbjednost saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na veći nivo, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.