maglajinfo.com
vijesti zdk 2171

MUP ZDK: Radarski sistemi za pet dana zabilježili 4.514 prekršaja

15.08.2016. 17:35 0

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK intenzivirala je aktivnosti iz svoje nadležnosti te u vremenskom periodu od 9. do 13. avgusta mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na magistralnim putevima na području ovog kantona su evidentirali i zabilježili 4.514 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Ranije je saopćeno, da će zbog aktuelnog povećanja broja saobraćajnih nezgoda na magistralnim putevima ZDK, a u skladu s Akcionim planom za 2016. godinu te posebnim planom pojačanih aktivnosti u oblasti saobraćaja, Uprava policije MUP-a ZDK intenzivirati aktivnosti iz svoje nadležnosti, na kontroli vozača i vozila te dokumentovati i sankcionisati prekršaje iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH.

- Cilj naznačenih aktivnosti je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i prekršaja u saobraćaju te postizanje visokog stepena sigurnosti saobraćaja na području našeg kantona – pojasnili su iz MUP-a ZDK.

U skladu sa zakonskim ovlaštenjima, a sve s ciljem unapređenja postojećeg stanja, u narednom periodu će se nastaviti sa navedenim aktivnostima te drugim ciljanim aktivnostima koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se sigurnost saobraćaja na svim putevima na području ZDK podigla na što veći nivo, a počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.