MUP ZDK: Raspisan konkurs za 100 policajaca, javilo se više od 1.000 kandidata

8.01.2016. 17:20 0

Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je, na nedavno raspisan Javni poziv za prijem policajaca u činu policajac, za sada je pristiglo preko 1.100 aplikacija, a s obzirom na to da je rok za prijem aplikacija istekao 7. januara može se očekivati još izvjestan broj prijava koji će pristići putem pošte.

Trenutno su, kako prenosi Fena, pokrenute aktivnosti za prijem stotinu policijskih službenika u početnom činu policajac u Upravi MUP-a ZDK.

Nadležna komisija za prijem ove grupe mladih policajaca će nakon pregleda prijava vidjeti ko sve ispunjava opće i posebne uvjete, a uredno prijavljeni kandidati će pristupiti testiranju općeg znanja, te imati intervju i ljekarski pregled.

Naime, u MUP-u ZDK-a izvršena je analiza popunjenosti radnih mjesta policijskih službenika, te je u Upravi policije utvrđeno da od ukupnog broja 1.235 sistematiziranih radnih mjesta trenutno nedostaju čak 243 policijska službenika.

Uz ovaj podatak u MUP-u ZDK-a očekuju da će jedan broj policijskih službenika, u skladu sa zakonom, otići u starosnu penziju, tako da će se broj mjesta za prijem mladih policajaca i mlađih inspektora znatno povećati. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.