maglajinfo.com
vijesti zdk 840

MUP ZDK: Šezdeset kadeta položilo zakletvu

10.09.2016. 16:49 0

U velikoj sali Grada Zenica, jučer je upriličeno svečano polaganje zakletve šezdeset kandidata, 27. generacije, kojim se, nakon uspješno završene obuke na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, dodjeljuje čin „policajac“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Nakon polaganja zakletve, policijski službenici su potpisali Izjavu o polaganju zakletve i ugovore o radu.

Kadetima se prvi obratio policijski komesar Semir Šut, koji je u svom izlaganju naglasio da je profesionalno postupanje i djelovanje policijskih službenika zaista jedna stalna borba i da će obavljati jedan od najčasnijih, ali sigurno i najtežih i najopasnijih poslova, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana. Takođe im je zaželio puno sreće, napredovanja u službi i dobrih rezultata, uz napomenu, da prvenstveno trebaju biti dobri ljudi, roditelji i sve ono što njihove porodice, radne kolege i zajednica očekuju od njih.

Svečanosti je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić, koji je u svom obraćanju kadetima čestitao na završetku edukacije i postignutim rezultatima, ukazao na specifičnost i težinu policijskih poslova, te izrazio uvjerenje da će njihov budući rad biti pun uspjeha i dobrih  rezultata.

- U svom kraćem obraćanju premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je čestitao policijskim službenicima na položenoj zakletvi i preuzimanju dužnosti, te izrazio nadu da će nove snage Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uspješno odgovoriti na složene zahtjeve policijskog posla i u okviru svojih nadležnosti spremno odgovoriti na sve eventualne sigurnosne rizike, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.