MUP ZDK: Umjesto stikera građanima se izdaju besplatne potvrde

20.01.2016. 16:29 0

Stikera - posebnih obaveznih naljepnica kod registracije motornih vozila, opet nema i neće ih biti do daljnjeg, javila je RTV Zenica.

Kao zamjena na šalterima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona građanima se od ponedjeljka opet izdaju besplatne potvrde.

To je potvrdio i Nedžib Smajlović, šef Odsjeka za odnose sa javnošću u kabinetu ministra kantonalnog MUP-a.

Građanima izgleda to nije problem, besplatno je, samo da nema gužvi i da se ne čeka na registraciju vozila. Ali, u medijima se već pojavljuju tekastovi i priče kako je nedostatak stikera zapravo smišljen problem i predstavlja, navodno, uvod u novi namet građanima kod registracije vozila, jer po osnovu stikera država je godišnje inkasirala oko 4 i po miliona maraka i teško da će se odreći tog novca izdavajući besplatne potvrde.

Podsjetimo za izdavanje tih potvrda u Agenciji za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH trebalo je izmijeniti nekoliko pravilnika, što se nikada nije desilo.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.