maglajinfo.com
vijesti zdk 785

MUP ZDK vozačima koji nemaju zimsku opremu prijeti represivnim mjerama

3.12.2015. 22:57 0

Imajući u vidu činjenicu da je u zimskim uslovima otežano odvijanje saobraćaja, kada su povećani rizici nastupanja saobraćajnih nezgoda, posebno sa teškim posljedicama, sa ciljem stvaranja visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području ZDK, u vremenskom periodu od 04.12. do 11.12.2015. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poduzimaće pojačane aktivnosti na kontroli svih učesnika u saobraćaju.

- Posebno na kontroli posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme u vozilima. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje koji se ogledaju u neposjedovanju i nekorištenju zimske opreme, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilnika o saobraćaju u zimskim uvjetima - stoji u saopćenju MUP-a ZDK.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu stvaranju i obezbjeđenju lične sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.