maglajinfo.com
vijesti zdk 2131

MUP ZDK: Za četiri dana policijski radari zabilježili 4.084 prekršaja

22.08.2016. 16:50 0

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je u mjesecu avgustu intenzivirala aktivnosti iz svoje nadležnosti na kontroli vozača i vozila, te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH, o čemu je javnost informisana u nekoliko navrata.

- U vremenskom periodu od 17.08. do 20.08.2016. godine, mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu evidentirali su i zabilježili 4.084 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, pojasnili su iz MUP-a ZDK.

U okviru navedenih aktivnosti, a sa ciljem preventivnog djelovanja, u proteklom periodu, na svim magistralnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu postavljena su ukupno 22 saobraćajna znaka “Radarska kontrola”, kako bi se vozači blagovremeno upozorili na mjesta na kojima se najčešće vrše kontrole u saobraćaju.

- Uprava policije će i u narednom periodu nastaviti sa navedenim aktivnostima, te drugim ciljanim aktivnostima koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se bezbjednost saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na što veći nivo, a počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.