MUP ZDK: Zbog nepropisnog preticanja sankcionisana 142 vozača

6.07.2015. 16:54 0

U vremenskom periodu od 03. do 05.07.2015. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su na svim putevima realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na dokumentovanje i sankcionisanje nepropisnog preticanja vozila.

- Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja naznačenih prekršaja shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 777 vozila u saobraćaju, a zbog utvrđenih prekršaja vozačima su izdata 142 prekršajna naloga.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.