maglajinfo.com
vijesti zdk 417

MUP ZDK: Sankcionisano 238 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

20.12.2019. 10:02 0

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) su u dane protekla dva vikenda proveli pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području tog kantona.

Aktivnosti policijskih službenika su bile usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su, istovremeno, sankcionisani počinioci i drugih prekršaja.

Kontrolisana su ukupno 2.343 vozača i vozila u saobraćaju, a 2.105 vozača je alkotestirano kojom prilikom je kod 234 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok su četiri vozača odbila alkotestiranje.

Za počinjene prekršaje vožnjom pod dejstvom alkohola vozačima je izdato 238 prekršajnih naloga, dok je 25 vozača lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje nadležne policijske stanice.

Uprava policije MUP-a ZDK upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kako bi zaštitili sebe i osobe koje prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

Iz te uprave, istovremeno, podsjećaju da će se i u narednom periodu provoditi slične akcije u kojima će slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovani, a nesavjesni vozači sankcionisani, saopćeno je MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.