maglajinfo.com
vijesti zdk 1261

Na području ZDK akcije pošumljavanja i zaštite drveća

17.03.2017. 18:40 0

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona obilježit će Međunarodni dan šuma - 21. mart velikom akcijom pošumljavanja.

Kantonalno ministarstvo poziva obrazovne institucije, predškolske ustanove,osnovne i srednje škole i fakultete, kao i druge institucije odgovorne za stanje u društvu, a prije svega u šumarstvu, da narednih dana, u okviru svojih mogućnosti, organizuju aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o značaju šuma.

- Pozivamo javnost da 21. mart - Međunarodni dan šuma obilježimo sadnjom sadnica drveća u svojoj okolini, dajući time doprinos svjetlijoj budućnosti sadašnjih, ali i budućih generacija - ističe se u pozivu građanima.

Generalna skupština UN-a je prvi dan proljeća, 21. mart proglasila Međunarodnim danom šuma s ciljem podizanja svijesti o važnosti svih vrsta šuma i drveća izvan šuma.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.