maglajinfo.com
vijesti zdk 596

Na području ZDK nema opasnosti od ponovnog izlijevanja rijeke Bosne

2.04.2018. 15:56 0

Na području Maglaja je nakon povlačenja vode normalno odvijanje saobraćaja.

Operativni centar civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da su svi putni pravci koji su bili poplavljeni usljed izlijevanja rijeke Bosne prohodni, nakon povlačenja vode u korito.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području ZDK je visok sa tendencijom pada. Na mjernom mjestu u Zenici, u protekla 24 sata, došlo je značajnog snižavanja visine vodostaja rijeke Bosne, koji trenutno iznosi 290 centimetara, što je za 88 centimetra manje nego jučer u isto vrijeme. 

Vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata imale više intervencija, posebno na području Kaknja, gdje je su u mjestu Modrinje radili na uklanjanju stabla iz rijeke Bosne koje je ugrožavalo viseći most, te u Maglaju gdje su u ranim jutarnjim satima na lokalitetu mjesne zajednice Jablanica osigurali protok vode ispod mosta.

Nivo rijeke Bosne je značajno smanjen, tako je u toku noći došlo do stagnacije vodostaja svih vodotokova na području Kaknja i za sada ne postoji opasnost od izlijevanja iz korita. U Žepču se, prema izvještaju iz Profesionalne vatrogasne jedinice, rijeka Bosna povukla u svoje korito i svi putni pravci su prohodni, tako da nema više ugroženih stambenih objekata uz rijeku Bosnu.

Na području Maglaja je nakon povlačenja vode normalno odvijanje saobraćaja, a u Zenici se, u odnosu na jučerašnji dan, stanje normalizuje i zasad nema opasnonosti od ponovnog izlijevanja rijeke Bosne.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.