maglajinfo.com
vijesti zdk 646

Od 23. do 30. marta

Na putevima u ZDK: Akcija kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na strane tablice

24.03.2016. 00:28 0

Sa ciljem što kvalitetnijeg rješavanja problema i načina sankcionisanja vozača motornih vozila sa stranim registarskim oznakama, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) sačinjena je interna baza sa podacima o vozilima koja su registrovana i evidentirana stacionarnim radarima.

Ova baza se svakodnevno ažurira, a policijski službenici koji vrše kontrolu vozila u saobraćaju svakodnevno ostvaruju uvid u istu, te u slučaju pozitivne provjere, pristupaju sankcionisanju počinilaca prekršaja.

S tim u vezi, a sve sa ciljem pronalaska i sankcionisanja vozača koji su vozilom sa stranim tablicama počinili prekršaje zabilježene stacionarnim ili mobilnim radarom, policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK će u vremenskom periodu od 23. do 30. marta, na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sprovesti akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa stranim registarskim tablicama.

- Ovom prilikom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju ograničenja brzine kretanja vozila, kao i svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze, te druge učesnike u saobraćaju, navodi se u saopćenju MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.