maglajinfo.com
vijesti zdk 669

Izdato 1.339 prekršajnih naloga

Na putevima u ZDK kontrolisano 5.569 vozila sa inostranim registarskim tablicama

27.01.2016. 16:38 0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 16. decembra do 17. januara realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim tablicama.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na sankcionisanje vozača koji su upravljajući svojim vozilima počinili prekršaje zabilježene stacionarnim radarima na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH - pojašnjava Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.
 
Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 5.569 vozila sa inostranim registarskim tablicama, kojom prilikom je utvrđeno da je 961 vozilo počinilo prekršaje u proteklom periodu, registrovane stacionarnim radarskim sistemima na području Zeničko-dobojskog kantona te je tom prilikom izdato 1.339 prekršajnih naloga.

- Moguća naplativnost novčanih kazni izrečenih tokom zavedene akcije iznosi 52.708 KM, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.