maglajinfo.com
vijesti zdk 1576

MUP ZDK zadužen za sve aspekte sigurnosti

Osiguranje utakmica reprezentacija BiH: Najzahtjevniji zadatak za MUP ZDK posljednjih 15 godina

9.06.2015. 17:39 0

Osiguranje dva velika sportska događaja u Zenici ove sedmice,za pripadnike MUP-a ZDK je najzahtjevnija aktivnost u posljednjih 15-tak godina, potvrdio je u razgovoru za RTV Zenica Semir Šut, policijski komesar.

- MUP ZDK je zadužen za sve aspekte i provedbu mjera i aktivnosti u vezi osiguranja rukometne utakmice BiH-Bjelorusija u četvrtak, 11. juna, te dan kasnije, nogometnog susreta BiH-Izrael.

- Sve policijske agencije iskazale su želju da se uključe u osiguranje ova dva sportska događaja i sa predstavnicima ovih agencija danas je održan sastanak, nakon čega su krenuli u obilazak lokacija u gradu, kazao je Šut. Pri tom je istakao, da je zaseban sastanak održan i sa predstavnicima Izraelskih sigurnosnih službi, koji su izrazili zadovoljstvo tokom priprema i profesionalizmom tima MUP-a ZDK.

- Najvažnija poruka građanima je da u petak, 12. juna ne koriste automobile zbog gužve koja će evidentno nastati. Ovo je vrlo važna preporuka građanima i očekujem da je poštuju.

- Također se građani upozoravaju da je zabranjeno penjanje na zgrade i objekte, što će biti strogo praćeno i pod nadzorom.

- Po prvi puta ulaz na sve kapije stadiona Bilino polje bit će pokriven video nadzorom, što znači da će svaki gledalac biti evidentiran, istakao je policijski komesar MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.