FENA
vijesti zdk 255

Nakon osnovnih, projekt ''Povećanje sigurnosti'' i u srednjim školama ZDK

6.09.2019. 17:38 0

Radna grupa za pripremu radionice za srednjoškolce razgovarala je u Zenici o povećanju sigurnosti u školama, a planirano je da taj projekt bude realiziran tokom ove školske godine u svim srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Radnu grupu za izradu radionice čine predstavnici RPZ (Rad policije u zajednici) policijskih službenika s područja ZDK, predstavnica Odsjeka za edukaciju Uprave policije ZDK, psiholog Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Kakanj, te tim Službe za školsku higijenu INZ. U prethodnom periodu stručne smjernice u pedagoško-didaktičkom smislu dao je i pedagog iz Pedagoškog zavoda Zenica.

Na sastanku u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) istaknuto je opredjeljenje za unaprjeđenje i veće prisustvo među mladim ljudima.

Protekle školske godine projekt nazvan 'Povećanja sigurnosti u školama' proveden je u osnovnim školama u ZDK, a sudjelovalo je više od 1.700 učenika u 74 centralne i područne škole u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu.

U okviru programa prezentacije završetka projekta 'Povećanja sigurnosti u školama' u Zenici je ranije potpisana Izjava o partnerstvu i dugoročnoj saradnji u projektima i djelatnostima između Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. To je bila svojevrsna potvrda uspješnosti i obostrane namjere za nastavak niz zajedničkih projekata.

Uprava policije i INZ su intenzivirali i suradnju u projektima Prve pomoći, edukacije vozača i učesnika u saobraćaju, bili zajedno na saobraćajnicama, u školama.

Kako su ranije istakli direktor INZ Senad Huseinagić i policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK Semir Šut 'treba biti iskren i neskroman i priznati da je takav pristup revolucionaran na ovim prostorima', utemeljen na iskustvima u najrazvijenijim državama svijeta.

Podrška tom i sličnim projektima upućena je i od čelnih ljudi i institucija Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, Pedagoškog zavoda Zenica i Ministarstva zdravstva ZDK, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.