Napreduju radovi na izgradnji novog centra MUP-a ZDK

26.07.2017. 11:40 0

Radovi na izgradnji novog Centra za edukaciju policijskih službenika, prostorija za smještaj Specijalne policijske jedinice i centralnu arhivu MUP-a Zeničko-dobojskog kantona napreduju prema utvrđenoj dinamici i očekivati je da će biti završeni na vrijeme, rečeno je u ponedjeljak tokom posjete članova Vlade ZDK-a gradilištu modernog zdanja policijskog centra na lokalitetu ''Lukovo polje''.

Komesar policije MUPZDK-a Semir Šut, zajedno s predstavnicima izvođača radova zeničke kompanije "Almy", upoznali su premijera Vlade  Miralema Galijašević i ministre Nikolu Arsenića, Himzu Smajića i Fahrudina Čolakovića o do sada izvedenim radovima i kvaliteti gradnje, te o prostornim mogućnostima koje će imati novi policijski centar.

- Ovaj objekat je generacijski poduhvat za sve nas, jer se jednom u sto godina grade ovakavi objekti. Ovdje ćemo moći obučiti policajce fizičkim aktivnostima, policijskoj taktici i ukupnoj spremnosti, ali i poznavanju zakonskih propisa, kako bi odgovorili na sve potrebe građana te da bezbjednost u ZDK-u bude na što većem nivou. Naravno, sve to stvara pretpostavke  za stabilnost Bosne i Hercegovine u cijelosti - kazao je komesar Šut.

Ministar unutrašnjih poslova ZDK-a Nikola Arsenić istakao je da je tempo izgradnje zadovoljavajući, jer je do sada završeno više od 30 posto predviđenih radova.

- Izražavam zadovoljstvo da smo svjedoci izgradnje jednog lijepog zdanja koje će poslužiti policiji za podizanje spremnosti i opće bezbjednosti u kantonu. Vlada ZDK-a je prihvatila ideju ministarstva i uspjela obezbijediti sredstva od šest i po miliona KM, a danas vidimo da radovi napreduju - kazao je premijer Galijašević nakon posjete gradilištu Centra.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.