maglajinfo.com
vijesti zdk 5514

Zimski raspust neće biti produžen: Nastava u osnovnim i srednjim školama u ZDK počinje u ponedjeljak

17.01.2017. 13:27 0

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da će nastavni proces u svim osnovnim i srednjim školama u drugom polugodištu biti nastavljen kako je ranije planirano, u ponedjeljak 23.januara.

S obzirom na padavine i niske temperature ipak neće doći do produženja zimskog raspusta iako su mnoge škole imale problema sa zimskim održavanjem školskih objekata, a u gradu Zenici bilo je i većih kvarova na toplovodnim instalacija zbog problema sa daljinskim grijanjem.

Iz nadležnog kantonalnog ministarstva saopćili su da će nastava krenuti od ponedjeljka, a o eventualnim izmjenama izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama javnost će biti blagovremeno obaviještena. 

Na području Zeničko-dobojskog kantona u nastavnom procesu u osnovnim i srednjim školama sudjeluje ukupno 43.500 učenika, od kojih je 31.000 u osnovnim, a 12.500 u srednjim školama.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.