maglajinfo.com
vijesti zdk 1728

Normalni vodostaji rijeka i potoka u ZDK-u

9.03.2017. 10:30 0

Operativni centar civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području kantona povišen u granicama normalnog vodostaja, a vodostaj Bosne je u granicama normale.

Na području Tešnja tokom protekla 24 sata došlo je do povlačenja vode i do postepene stabilizacije stanja na poplavljenom području naselja Cerovac, Jelah Polje i Rosulje.

Općinska služba civilne zaštite Kakanj jutros je saopćila da je stanje na klizištu rudničke jalovine Površinskog kopa "Vrtlište" za sada stabilno. Vodostaj akumulacije na rijeci Ribnici je zbog padavima u porastu 12 centimetara, a voda se ispumpava i prolazi kroz tunel.

Na području općine Usora stanje se stabilizira, a voda koja je bila poplavila zemljište se povukla  i ostale su manje naplavine oko kuća, gdje se očekuje u toku dana povlačenje, a svi putevi su prohodni.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.