maglajinfo.com
vijesti zdk 1037

Novi projekt zbrinjavanja romskih porodica u ZDK-u

24.05.2016. 22:09 0

Na području Zeničko-dobojskog kantona bit će nastavljena realizacija projekta “Roma Action (RA)”, kojim se pruža podrška socijalnom uključenju ranjivih romskih porodica u područjima pogođenim poplavama putem osiguranja stambenih jedinica i socijalno-ekonomskih mjera s aktivnim učešćem državnih i lokalnih vlasti, kao i drugih interesnih grupa.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK-a upriličit će sutra potpisivanje novog ugovora o sufinansiranju realizacije projekta “Roma Action (RA)” s partnerom u projektu, organizacijom “Hilfswerk Austria International”, koja je implementator.

Novi projekt predviđa podršku za uključenje 32 romske porodice u Zenici, Zavidovićima i Kaknju, a “Hilfswerk Austria International” i navedene lokalne zajednice već su potpisale ugovore o sufinansiranju ovog projekta.

Ugovor će, u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona kao sufinansijera projekta, potpisati resorni ministar Nurđehan Šahinović i direktorica za BiH “Hilfswerk Austria International“ Suzana Jašarević.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.