maglajinfo.com
vijesti zdk 1194

Novi projekti sanacije šteta nastalih usljed poplava u Žepču i Zenici

4.11.2016. 16:27 0

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-doobjskog kantona apliciralo je na Javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja za sredstva za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta sa projektom ,,Saniranje klizišta i zaštitni zid u Željeznom Polju općina Žepče, zaštitni zid u mjesnoj zajednici Vranduk Grad Zenica'' za sredstva u iznosu od 100.000,00 KM. Odlukom Vlade Zeničko-dobojskog kantona odobrena su sredstva u iznosu od 20.000,00 KM kao učešće Zeničko-dobojskog kantona u sufinansiranju realizacije navedenog projekta.

U skladu sa Sporazumom o sufinansiranju Projekta potpisanom između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Ministarstvo se obavezalo da za radove na Projektu sprovede proceduru odabira najpovoljnijeg ponuđača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, te da u postupku javne nabavke  učestvuje i predstavnik Federalnog  ministarstva prostornog uređenja.

Ministarstvo je sprovelo proceduru javne nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i u toku je završetak odabira najpovoljnijeg ponuđača, navode iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.