maglajinfo.com
vijesti zdk 525

Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK

Novi snijeg nije izazvao veće probleme u ZDK

23.01.2019. 13:40 0

Snijeg na magistralnom putu iziskivao je više opreznosti i smanjenje brzine kretanja vozila, dok je od Vranduka do Zenice put potpuno očišćen.

- Novi snijeg nije izazvao veće probleme u Zeničko-dobojskom kantonu - izjavio je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.

Upozorava, međutim, da je do tunela u Vranduku kod Zenice, na magistralnom putu M-17, i tokom jutarnjih sati bilo dosta utabanog snijega.

- Snijeg na magistralnom putu iziskivao je više opreznosti i smanjenje brzine kretanja vozila, dok je od Vranduka do Zenice put potpuno očišćen. Oprez je nužan i u planinskim predjelima našeg kantona, gdje su obavezni i lanci za kretanje – navodi Aličić, dodajući da nije bilo nesreća na putevima u ZDK-u.

On, ipak, upozorava na nadolazeće dane vikenda te moli vozače da na put ne kreću bez prijeke potrebe.

- Novi snijeg najavljen je već za dane vikenda pa bi dobro bilo da oni koji su planirali putovati, ako to baš nije nužno, odgode putovanje kako ne bi došli u neugodne situacije – upozorava Aličić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.