maglajinfo.com
vijesti zdk 326

Sinanović se sastao sa predstavnicima SSI ZDK

Nužna veća podrška sportskim kolektivima osoba s invaliditetom

4.12.2017. 22:11 0

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović upriličio je radni sastanak sa predstavnicama Sportskog saveza invalidnih lica Zeničko-dobojskog kantona, koji su zastupale Zumra Gušo, Hasna Hamzić, Suvada Mameledžija, Meliha Musaefendić, Mevlida Lemeš i Hamida Sejdić.

Predstavnice ovog saveza prezentirale su svoj rad naglasivši da često nailaze na nedovoljno razumijevanja i slabu financijsku podršku od općinskih struktura i općinskih sportskih saveza.

Također su naglasile da su unatoč poteškoćama ustrajnim radom uspjele ostvariti hvale vrijedne rezultate te su na posljednjem državnom natjecanju invalidnih osoba predstavnice Zeničko-dobojskog kantona osvojile prva mjesta u tri sportske discipline – streljaštvu, pikadu i stolnom tenisu.

Ministar Sinanović je pohvalio rad članica Sportskog saveza invalidnih lica i čestitao im na ostvarenim rezultatima, te istakao da će resorno ministarstvo u narednom periodu, u skladu  s vlastitim mogućnostima, nastojati u većoj mjeri podupirati sportske kolektive osoba s invaliditetom i ženske sportske kolektive.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.