maglajinfo.com
vijesti zdk 2517

Obavještenje o evidenciji i ljekarskom pregledu djece-polaznika Programa obaveznog predškolskog obrazovanja

23.12.2016. 16:22 0

Obavještenje o evidenciji i ljekarskom pregledu djece-polaznika Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u Osnovnu školu (POPOiO).

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa javnim i privatnim predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, planira implementaciju Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu, u skladu sa članovima 22, 46, 48, 52. i 56. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (”Službene novine Zeničko-dobojskog kantona” broj 7/10, 8/12).

Kako stoji u obavještenjuProgram obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO) u školskoj 2016/2017. godini namijenjen je djeci koja će do 1. marta 2017. godine navršiti 5 godina i 6 mjeseci života i koja, u ovoj školskoj godini, nisu pohađala neku od predškolskih ustanova.

Roditelji/staratelji djece trebaju prijaviti dijete za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u školu koju će dijete pohađati, kod pedagoga škole ili osobe koju je ovlastio direktor škole.

Za evidentiranje nije potrebno prisustvo djeteta, niti prilaganje bilo kakve dokumentacije.

Evidencija djece se vrši u periodu od 26.12.2016. godine do 20.01.2017. godine u školi koju će djeca pohađati. U istom periodu, od 26.12.2016. godine do 20.01.2017. godine, obavit će se i besplatni ljekarski pregledi djece-polaznika Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, a roditelji/staratelji trebaju insistirati na adekvatnom ljekarskom uvjerenju za upis u predškolsku ustanovu.

- O upisu djece u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO), sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i vremenu realizacije Programa roditelji/staratelji bit će obaviješteni putem sredstava javnog informisanja i putem obavještenja na školi u kojoj su djeca evidentirana, saopćeno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.