FENA/maglajinfo.com
vijesti zdk 605

Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa u ZDK

7.11.2016. 20:30 0

U okviru obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa – 14. novembra, članovi Saveza udruženja dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona su, u saradnji s Regionalnim edukacijskim centrom ''Plavi krug'', izvršili su dodijele certifikata za volonterima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici i drugim saradnicima volonterima za njihov doprinos u realizaciji dijabetoloških projekata.

“Savez će i u budućnosti njegovati partnerske odnose sa svim onim koji žele napredak i bolje uvjete liječenja svim dijabetičarima, a ovo je mali znak pažnje da se zahvalimo svima na pomoći”, ističu članovi Saveza.

Planirano je da ove godine Svjetski dan dijabetesa bude obilježen u saradnji s Institutom za zdravlje i sigurnost hrane ZDK, koji će na području cijelog kantona organizirati mjerenje šećera uz savjete svim građanima uz podjelu edukacijskog i promotivnog materijala.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.