Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti zdk 578

Objavljen konkurs za dodjelu stipendija Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK

17.05.2019. 10:54 0

Nakon okončanja konkursne procedure Vlada će posebnim aktom utvrditi visinu pojedinačnog iznosa stipendije i broja rata za isplatu.

Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području Zeničko-dobojskog kantona za akademsku 2018/2019. godinu objavljen je u novinama "Naša riječ" i "Oslobođenje" u utorak, 14. maja, a ostaje otvoren 15 dana.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK za ove namjene je opredijelilo jedan milion konvertibilnih maraka, a nakon okončanja konkursne procedure Vlada će posebnim aktom utvrditi visinu pojedinačnog iznosa stipendije i broja rata za isplatu.

Ranije je konkursnu proceduru okončalo Ministarstvo za boračka pitanja ZDK koje je za stipendije 2.230 studenata izdvojilo 2,44 miliona KM, a stipendije su dobili svi studenti sa formalno ispravnim konkursnim prijavama.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.