maglajinfo.com
vijesti zdk 910

Cijena 20 KM

Od januara počinje prodaja zdravstvenih markica u ZDK-u

25.12.2019. 13:05 0

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona (ZZOZDK) od Nove godine, odnosno već od prvog radnog dana 2020. godine, počinje s prodajom zdravstvenih markica po cijeni od 20 KM, čime se omogućava osiguranim licima da budu oslobođeni participacije troškova liječenja za tu godinu.

Ovo će biti treća godina i po istoj cijeni kako ZZOZDK svojim zdravstvenim osiguranicima omogućava da dobrovoljnom kupovinom zdravstvene markice izbjegnu plaćanje participacije, shodno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite, a proteklih je godina zabilježena i praksa nekih preduzeća da kupuju markice i za sve svoje uposlenike.

Osiguranici koji do 31. marta iduće godine, do kada traje ova akcija, ne kupe markicu i dalje će plaćati participaciju, a u skladu s tom važećom odlukom.

Markica se može uplatiti u šalterima BH Pošte i poslovnih banaka, nakon čega je s uplatnicom i zdravstvenom knjižicom potrebno doći na šaltere poslovnica ZZOZDK te preuzeti svoju markicu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.