BIHAMK
vijesti zdk 1994

Na putu Doboj-Modriča potpuno obustavljen saobraćaj

Odron na putu M-17 u mjestu Begov Han, saobraćaj se odvija usporeno

25.05.2015. 13:35 0

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrom i klizavom kolovozu. Uslijed obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Zbog odrona na M-17 Zenica-Žepče u mjestu Begov Han saobraćaj se odvija usporeno-jednom trakom. Zbog izlijevanja vode na kolovoz, potpuno je obustavljen saobraćaj  na regionalnom putu R-465 Doboj-Modriča, u mjestu Bušletić.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce:  Tuzla-Šićki Brod, Doboj-Gračanica, Čapljina-Stolac, Jajce- Banja Luka, Tuzla-Bijeljina i Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

Apelujemo na vozače da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 Zenica jug-Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju (košenje trave u razdjelnom pojasu), tako da se saobraćaj na dionici Visoko-Podlugovi, u dužini od 3 km, preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Velika Kladuša na izlazu iz naše zemlje čeka se do 20 minuta, na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.