maglajinfo.com
vijesti zdk 2201

Vrijednost investicije oko milion KM

Opća bolnica Tešanj: Obilježen završetak projekta ''Energetska efikasnost''

3.03.2017. 18:08 0

Danas je u Općoj bolnici Tešanj obilježen završetak projekta Energetska efikasnost, a koji je Opća bolnica Tešanj realizovala pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Kreditna sredstva je odobrila Svjetska banka, a garant je Vlada ZDK. Vrijednost ove investicije je oko milion maraka.

Svoje riječi zahvalnosti direktor Opće bolnice Tešanj dr. Rifat Sejdinović je uputio svima koji su na bilo koji način učestvovali u projektu i na taj način doprinijeli uspješnoj realizaciji.

Projekat Energetska efikasnost je podrazumjevao utopljavanje zgrade, zamjenu krova i drvene stolarije, kao i sanaciju četvrtog sprata Opće bolnice u Tešnju.

- Opća bolnica Tešanj je izrastala devedesetih godina u izuzetno teškom periodu. Mi danas želimo da ovo bude ustanova 21. vijeka koja je ravnopravna ustanovama u regionu sa visokim standardima opremljenosti i etičkih principa - kazao je načelnik Tešnja Suad Huskić.

Također, danas je upriličeno i svečano otvaranje dva apartmana u Općoj bolnici Tešanj, a čiju je izgradnju finansirala HIFA grupacija.

Današnjoj svečanosti su prisustvovali Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, premijer Vlade ZDK-a Miralem Galijašević sa saradnicima, načelnik Tešnja Suad Huskić, kao i predstavnici političkog i privrednog života na ovim prostorima.

U toku protekle godine u Opću bolnicu Tešanj je uloženo oko 2 miliona maraka, a menadžment ove ustanove najavljuje nastavak aktivnosti u cilju poboljšanja usluge zdravstvene skrbi o pacijentima koji dolaze u Opću bolnicu Tešanj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.