N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti zdk 4028

Poziv bh. javnosti

Opća bolnica Tešanj: Pomozite nam u nabavci novog CT aparata

2.05.2016. 18:04 0

U pozivu koji potpisuje direktor Opće bolnice Tešanj doc.dr.med.sci. Rifat Sejdinović pozivaju se svi oni koji mogu da pomognu nabavku novog CT aparata za potrebe Opće bolnice Tešanj a čije usluge koristi veliki broj građana Zeničko-dobojskog kantona.

Kako stoji u pozivu Opća bolnica Tešanj je u potrebi da dosadašnji CT aparat koji je neprekidno uz redovno servisiranje radio 12 godina zamijeni novim i savremenijim CT aparatom. CT aparat koji su do sada koristili u ovoj bolnici je Siemens Somatom Emotion koji svojim karakteristikama ne može zadovoljiti potrebe savremene dijagnostike za kojim ova bolnica i korisnici zdravstvenih usluga imaju sve veću potrebu.

- Nabavkom novog savremenog Siemensovog 32-slajsnog CT aparata znatno bi povećali obim i asortiman dijagnostičkih procedura tako da bi korisnici zdravstvenih usluga bili pošteđeni putovanja i odlazaka u udaljene medicinske centre, kao i dugih listi čekanja određenih medicinskih usluga. Vrijednost novog CT aparata je oko 500.000 KM. Opća bolnica Tešanj nije u mogućnosti da sama finansira kupovinu ovog aparata iz svojih redovnih sredstava zbog čega smo se obratili Udruženju privrednika Biznis Centar Jelah-Tešanj, znajući da smo i prethodnih godina imali podršku privrednika i preduzeća, kao i Općina naše regije prilikom nabavke nove opreme i opremanja bolnice. Udruženje privrednika Biznis Centar Jelah-Tešanj je upoznalo svoje članove i prihvatilo da organizuje DONATORSKO VEČE na narednoj Godišnjoj skupštini, navodi se u pozivu koji potpisuje direktor Opće bolnice Tešanj doc.dr.med.sci. Rifat Sejdinović. 

Direktor Sejdinović u pozivu se obratio javnosti u ime Opće bolnice Tešanj i u ime svih korisnika zdravstvenih usluga u Općoj bolnici i pozvao da svi koji mogu svojim novčanim prilogom učestvuju u ovoj akciji.

- Znam da će projekat kupovine novog CT aparata uspjeti u potpunosti, kao i svi do sada provedeni zajednički projekti koje je Opća bolnica provodila zajedno sa Vama, a što će u konačnici donijeti kvaliteniju i pravovremeniju zdravstvenu zaštitu našim sugrađanima. Svjestan sam da mnogi koji žele pomoći ovaj projekat neće biti u prilici da prisustvuju DONATORSKOJ VEČERI, te Vas molim da svoje novčane donacije uplatite na žiro-račun broj: 1603000030111489 Vakufska banka, Filijala Tešanj. Mnogi privrednici i fizička lica koji su donirali novčana sredstva ili opremu ne žele da se javno objave njihove Donacije, te Vas molimo da nas obavijestite ukoliko i Vi ne želite da se Vaše ime objavljuje, stoji u pozivu. 

- Za doniranu opremu, kao i prostor koji je doniranim sredstvima izgrađen i adaptiran postavljene su pločice sa imenima donatora na vidno mjesto. Velika zahvalnost pripada svima koji na bilo koji način pomažu razvoj Opće bolnice, pomažući joj u nabavci nove medicinske opreme, adaptacijama prostora, donacijama materijala, sredstava i dr. Nakon nabavke i montaže novog CT aparata upriličit ćemo zajedničko puštanje u rad i pozvati Vas da podijelite radost s nama. Nadamo se uspješnoj realizaciji ovog projekta, navodi se na kraju poziva. 

Poziv možete pogledati klikom ovdje

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.