maglajinfo.com
vijesti zdk 759

Vlada ZDK: Općini Maglaj novac za izradu projektne dokumentacije za poslovnu zonu ''Misurići''

1.01.2016. 22:17 0

Na održanoj 38. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona donesen je niz odluka o dodjeli poticaja privrednim subjektima, prema prethodno usvojenim programima poticaja Ministarstva za privredu.

Na osnovu javnih poziva za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu (refundiranje) finansijskih sredstava- poticaja, Ministarstvo za privredu provelo je propisanu proceduru na osnovu koje je Vlada Kantona donijela odluke o realizaciji istih, kako slijedi:

– Za subvencioniranje administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnih objekata obratilo se 28 pravnih lica sa zahtjevima za dodjelu poticaja. Na osnovu detaljnog uvida u podneske, 16 investitora dostavilo je uredne zahtjeve, a 12 zahtjeva je bilo neuredno. Investitorima je odobreno subvencija u ukupnom iznosu od 394.000,00 KM za novoizgrađenih 21.777,30 m2 proizvodnog industrijskog prostora.

– Za subvencioniranje realizacije patenata inovatora sa područja Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvu za privredu obratila su se 2 lica – Inovatora zahtjevima za dodjelu poticaja.

Mačković Armina iz Maglaja, je obezbjedila urednu dokumentaciju na osnovu koje je odobreno subvencioniranje troškova realizacije patenta u ukupnom iznosu od 5.000,00KM.

– Za subvencioniranje investicija kod obrta iz područja prerađivačkih djelatnosti i obavljanje djelatnosti tradicionalnih i starih zanata Ministarstvu za privredu obratilo se 11 poslovnih subjekata – obrtnika, od kojih je 6 obrtnika obezbijedilo urednu dokumentaciju, na osnovu koje je odobreno subvencioniranje u ukupnom iznosu od 42.853,93 KM.

– Za subvencioniranje troškova organizacije poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvu za privredu obratile su se 2 općine zahtjevima za dodjelu poticaja.

Ovim poticajem podržana je izrada projektne dokumentacije za poslovne zone “Glinište” u općini Tešanj i “Misurići” u općini Maglaj, sa ukupnim iznosom od 12.731,00KM, saopćeno je iz Ministarstva privrede ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.