maglajinfo.com
vijesti zdk 731

Ostvarene uštede u iznosu od 109.920 KM

Općinski sudovi u ZDK kratkoročnim zapošljavanjem smanjili poštanske troškove

31.10.2016. 18:28 0

Provodeći planirane mjere štednje budžetskih sredstava u smislu racionalizacije troškova za PTT usluge koji nastaju u radu sudova, Ministarstvo za pravosuđe i upravu Vlade Zeničko-dobojskog kantona je za petnaest mjeseci ostvarilo uštede u iznosu od 109.920 KM.

Zbog povećanog obima poslova koje imaju sudovi, posebno kad su u pitanju komunalni predmeti, Vlada ZDK je odobrila općinskim sudovima na području Zeničko-dobojskog kantona upošljavanje kurira-dostavljača na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci.

Na posljednjoj sjednici Vlade ZDK analizirani su rezultati ove odluke i informacija o ostvarenim uštedama troškova pružanja PTT usluga u općinskim sudovima u Zenici, Kaknju i Tešnju. Konstatirano je da su primjenjene mjere štednje dale odlične rezultate, tako su za prvih šest mjeseci ove godine u budžetu Zeničko-dobojskog kantona ostvarene uštede u iznosu od 54.071 KM.

Zbog ovako velikih ušteda odlučeno je da se i dalje primjenjuje program racionalizacije troškova za PTT usluge u okviru Ministarstva za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.