Otežano odvijanje saobraćaja na M-17, zabilježeno nekoliko slijetanja vozila sa ceste

14.01.2017. 01:21 0

Snijeg koji je u petak u večernjim satima počeo padati u Bosni i Hercegovini najviše problema je izazvao u odvijanju saobraćaja. Na magistralnom putu M-17 koji prolazi kroz Zeničko-dobojski kanton zabilježena je i totalna obustava, a saobraćaj se trenutno odvija otežano, piše Klix.

S obzirom da putne službe i grtalice ne mogu u potpunosti očistiti snijeg sa ceste, zbog njegovog intenziteta i jačine padanja, na magistralnom putu M-17 večeras je zabilježeno nekoliko slijetanja motornih vozila, a slijetanje kamiona kod Žepča u mjestu Papratnica izazvalo je i polusatnu blokadu saobraćaja.

Prema riječima dežurnog operativnog Ministarstva unutrašnjih poslova saobraćaj se na putevima u Zeničko-dobojskom odvija otežano, a najviše nesreća, na sreću bez težih posljedica, zabilježeno je pred tunelima.

Policijski službenici zaustavljaju vozila te vozačima savjetuju ili naređuju korištenje lanaca na određenim dionicama gdje postoji opasnost od proklizavanja ili slijetanja sa kolovoza.

U večerašnjim nesrećama tri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede.

Sve putne službe za održavanje puteva su na terenu te se čiste ceste koje su po prioritetima najbitnije.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.