Planirana raspodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša ZDK-a

30.07.2016. 19:01 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona će, na prijedlog Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a, finansirati devet projekata pristiglih na javni poziv za zaštitu životnih uslova u kantonu, od kompanije Alba Zenica, Regionalne deponije Mošćanica, komunalnih preduzeća iz Zavidovića i Visokog, grada Zenice, te općina Maglaj, Žepče, Breza i Olovo.

Iz namjenskih sredstva Fonda za zaštitu okoliša Zeničko-dobojskog kantona, ukoliko se odobri prijedlog nadležnog ministarstva, za ove projekte izdvojiti će se oko 650.000 KM.

Pored ovih aplikacija na javni poziv pristigle su i prijave 48 projekata nevladinih udruženja, obrazovnih institucija i medija, od čega je uslove javnog poziva zadovoljilo 38 prijavljenih prijedloga.

Vlada ZDK-a će raspravljati i o ovim projektima nevladinog sektora za čije potrebe je planirano oko 100.000 KM. Nakon konačne odluke Vlade ZDK-a o svim predloženim projektima iz oblasti zaštite životne okoline, i odobrenja za raspodjelu sredstava, njihova realizacija mogla bi početi početkom jeseni.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.