maglajinfo.com
vijesti zdk 2383

Počele aktivnosti na pojačanom inspekcijskom nadzoru u ZDK

7.03.2017. 20:51 0

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ZDK-a počela je danas sa pojačanim inspekcijskim nadzorom koji će se po posebnom planu vršiti putem mješovitih inspekcijskih timova sve do kraja aprila 2017. godine.

Nosioci planiranih aktivnosti su kantonalna inspekcija rada, tržišna inspekcija, turističko-ugostiteljska inspekcija, inspekcija za cestovni promet, šumarska inspekcija, veterinarska i inspekcija zaštite okoliša.

Planirane aktivnosti će se provoditi u redovnom radnom vremenu u poslijepodnevnim satima i u dane vikenda i trajat će do kraja aprila.

Subjekti nadzora su pozvani da poduzmu sve mjere i radnje radi otklanjanja eventualnih nedostataka prije inspekcijskog nadzora i samim tim spriječe poduzimanje represivnih mjera od strane inspekcijskih organa.

Građani su pozvani da daju svoj doprinos pojačanom inspekcijskom nadzoru, na način da od poslodavaca traže fiskalni račun odštampan na fiskalnom uređaju preko kojeg je evidentiran promet.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.