Dž. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti zdk 11052

Počeli konkursi za popunu upražnjenih radnih mjesta u školama ZDK-a

22.07.2015. 19:31 0

Popriličan broj mladih akademskih građana, prosvjetnih radnika, žudno iščekuje javne pozive za prijem radnika u radni odnos za šk. 2015/2016. godinu. Danas su konkursi postali najaktuelnija tema među spomenutom populacijom i trajat će narednih tridesetak neizvjesnih dana.

Danas je u sedmičnim novinama Naša riječ objavljen niz konkursa za prijem radnika u osnovne i srednje škole na području ZDK-a. U ovosedmičnom broju dostupni su oglasi određenih škola s područja Maglaja, kao i drugih općina.

Spomenute sedmične novine su dugogodišnja adresa nezaposlenim nastavnicima i profesorima kada je u pitanju potraga  za konkursima o zapošljvanju u odgojno-obrazovnim  ustanovama kantona.

Izdvajamo da školske ustanove nisu obavezne oglasiti se isključivo u imenovanim, nego se javni pozivi objavljuju i u drugim novinama kategorisanim čl.9  Kriterija.

Na zodovoljstvo mnogih nezaposlenih, podsjećamo da dnevnu i sedmičnu štampu redovno obezbjeđuje  Opća biblioteka Maglaj u sklopu informativno-obrazovnih aktivnosti.

- Mlađim kolegama preporučujem FB-grupu pod nazivom ,Prosvjetni Radnici ZE-DO', kako bi se uključili u direktnu komunikaciju s ostalima. Bit će u toku!Treba se prijaviti na konkurse i nadati. Zna se desiti da prvorangirani prihvate negdje drugo, tako da je čak i predzadnji kandidat na rang-listi bivao primljen, naglašava  mladim novodiplomiranim kolegama naš sagovornik.

Redakcija portala želi sreću i uspješan prijem sugrađanima, kao i ostalim nezaposlenim prosvjetarima Zeničko-dobojskog kantona.

Više informacija o bodovanju kandidata pronađite klikom OVDJE

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.